Aİle heKİmine DOkunma

Bir tıp doktoru olarak AİKİDO ile tanışma ve Sakura ailesine katılma hikayemi paylaşmak istiyorum.
Ülkemizde her alanda nezaket azalırken ve şiddetin dozu giderek artarken, hekime ve sağlık çalışanına şiddet de payını fazlasıyla almaya başladı. Artık her gün bir sağlık çalışanının şiddete maruz kalma haberlerini okumaya başladık. Hatta doktorların şifa vermeye çalıştığı hastaları ya da hasta yakınları tarafından öldürüldüğünü üzüntü ve endişe ile gördük.
Artık mesleğimi yaparken asla zarar veremeyeceğim hastalarımdan zarar görür müyüm, şiddete maruz kalır mıyım, mesleğimi doğru şekilde yapmaya devam ederken nasıl her isteneni yapamayacağımı anlatabilirim diye düşünmeye başlamıştım. Şiddet dili o kadar artmıştı ki nasıl zarar görmeden ve “zarar vermeden “ kendimi koruyabilirim diye düşünmeye başlamıştım. Bu konuları meslektaşlarımla paylaştığımda yalnız olmadığımı gördüm. Evet kendimizi savunmak istiyorduk, ama zarar vermek de istemiyorduk, peki nasıl olacaktı bu?
Aikido evrensel tanımında zarar vermeden, hatta daha olay başlarken karşısındakinin enerjisini de kullanarak olayı yatıştırmayı ana hedef yapan bir savunma sporu olarak biliniyor. Bizler de kendimizi savunmayı hem de aynı felsefe ile olaylara yaklaşmayı hedeflemiş meslek grubu olarak pek çok savaş/ savunma sporu arasında AİKİDO yu seçtik. Sakura Ailesi ile görüştük ve Aile Hekimleri olarak birlikte çok verimli bir projeye imza attık.
Sakura ailesi ve antrenörümüz Oğuz ÖCAL ile Aİle heKİmine DOkunma projesi ile hem şiddete dikkat çeken hem de spor yapmanın ,birlikte hareket etmenin önemini vurgulayan haberler yaptık. Projemizi ülke genelinde tanıttık. Çok olumlu tepkiler aldık.
Kişisel kazancım ise hem bedenen hem de ruhen denge ve dinginliğimi gözden geçirdiğim, iç disiplinimi ve hırslarımı dengelediğim antrenmanlardan keyifle evime dönmek ve yeni dostluklar kazanmak oldu. Artık lisanslı bir AİKİDO gönüllüsüyüm.
Dr. Özlem SEZEN
BURSAHED GENEL SEKRETERİ
Projemizle ilgili haber linklerinin bir kısmı:
http://m.hurriyet.com.tr/aile-hekimligi-derneginden-doktorlara-aikido-40610965

https://m.haberler.com/bursa-aile-hekimligi-dernegi-nden-doktorlara-10132788-haberi/

http://m.bursahayat.com.tr/haber/siddete-karsi-aikido-cozumu-111410.html

https://www.youtube.com/watch?v=8jq7qpm18zk&t=10s

https://www.youtube.com/watch?v=PxiouAE5neM

https://youtu.be/iETtdex4nnc

https://www.medimagazin.com.tr/aile-hekimligi/tr-doktorlara-aikido-dersi-1-2-74989.html

http://m.haberturk.com/bursa-aile-hekimligi-dernegi-nden-doktorlara-aikido-dersi-1673517

https://youtu.be/CKF_NejNx4A

https://m.sondakika.com/haber/haber-aile-hekimligi-dernegi-nden-doktorlara-aikido-10132822/