Senseilerimiz

Morihei Ueshiba

15 Aralık 1883 yılında, günümüze Wakayama Bölgesi olarak bilinen Tanabe’nin kıyı şehrinde doğmuştur. Daito-ryu aiki-jutsu ve Kendo (Japon kılıç sanatı) konusunda usta olan Morihei Ueshiba Sensei, rakibin gücüne karşı koymaksızın, o gücü yönlendirmeye dayalı Aikido Savaş Sanatını geliştirmiştir.

26 Nisan 1969 yılında hayata gözlerini yuman Morihei Ueshiba Sensei savaş sanatları tarihinin en büyük ustasıdır. Barışın huzurun yolu / sanatı olarak bilinen Aikido’nun kurucusudur. Morihei Ueshiba aikido yapanlar tarafından O-Sensei Büyük Öğretmen, Büyük Usta olarak adlandırılır.

Nobuyoshi Tamura

2 Mart 1933 de Osaka-Japonya’da doğdu. Nobuyoshi Tamura 1953 yılında Aikikai Hombu Dojo’ya Morihei Ueshiba’nın uchi-deshi’si olarak katıldı. O-sensei’nin en iyi öğrencisi olan Nobuyoshi Tamura, kurucunun pek çok gösterisinde kendisine eşlik etti.

Kendisi Milletlerarası Aikido Federasyonu’nun (IAF) kurucusu olup, Teknik Yüksek Konseyi temsilcisidir. Fransız Aikido Federasyonu milli teknik danışmanı olan Tamura Sensei dünyanın en yüksek Aikido ustası sayılmaktadır. Tamura sensei 9 Temmuz 2010 tarihinde 77 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Nebi Vural

Savaş sanatlarıyla henüz 15 yaşındayken tanışan Nebi Vural, 1951 yılında Türkiye’de doğmuştur. Yüksek tahsiline devam etmek üzere gittiği Fransa’da, 1973 yılında Nobuyoshi Tamura Shihan ile tanışmış ve o tarihten itibaren Tamura Shihan’ın öğretisine kendini adamıştır. Japon ustalara çok yakın, çalışkan ve Hocasına yürekten bağlı bir öğrenci olan Nebi Vural Sensei, mükemmel bir takipçi ve forma saygı örneği olarak tanınmıştır. Türkiye Aikido ve Budo Sanatları Federasyonu Teknik Direktörlüğü görevinin yanı sıra, birçok ülke federasyonunda “Teknik Danışman” olarak görev almaktadır. En önemli görevi, Aikido eğitmenlerinin eğitimlerini vermektir. Uzun yıllardır, Aikido’yu yaymak ve eğitmenleri eğitmek için her hafta, Avrupa ve Asya’nın farklı bir ülkesinde eğitim vermektedir.

Metsuke, kalple bakış olmayınca yapacağınız her teknik, kaba ve bayağı bir hareketten ileriye gidemeyecektir. Nebi Vural

Oğuz Öcal

1969 Bursa doğumludur. Şubat 2000 yılında Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği çatısı altında Aikido  çalışmalarına başlamıştır. Yine aynı dernekte iki dönem Genel Sekreterlik yaparak pek çok aikido organizasyonu gerçekleştirmiştir.

2002 Yılından itibaren Nebi VURAL Sensei ile birlikte çalışmaya başlayan ekibin içinde yer almıştır.  2007 Yılında Bursa Sakura Aikido ve Budo Sanatları Gençlik ve Spor Kulübü Derneğini kurarak 2010 yılına kadar başkanlık görevini üstlenmiştir. Yine 2007 yılında kurulan ve Merkezi Ankara’ da bulunan Aikido ve Budo Sanatları Federasyonu kurucu delegeliği ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur. Türkiye Wushu Federasyonu Aikido Branşı Teknik Kurul Üyeliği yapmış ve halen Aikido Eğitim ve Gösteri Kolu üyesidir.

Aikido ve Budo Sanatları Federasyonu Bursa Organizasyon ve Teknik sorumlusudur. Sakura Aikido ve Budo Sanatları Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.  Bu güne kadar 15 adet Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü dan seviyesinde siyah kuşak talebe yetiştirmiştir. Sakura Aikido Spor Kulübünde kayıtlı 243 adet lisanslı sporcusu bulunmaktadır. Bursa da farklı dojolarda ders veren talebelerinin teknik kabiliyetlerini arttırmak için eğitmen formasyonu seminerleri vermektedir. Ayrıca çeşitli okullarda, yaz okullarında ve şirketlerde Aikido hakkında çeşitli sunumlar yapmaktadır. Kendi kişisel gelişimi için yurt içi ve yurt dışında düzenlenen aikido seminerlere katılmaya aralıksız devam etmektedir.

Nebi VURAL  Sensei’ nin teknik takipçisi ve talebesidir. Aikido da 6. Dan (Rokudan) seviyesinde olup, 3. Kademe  Antrenör olan Oğuz ÖCAL evli ve 2 çocuk babasıdır.