Neden Aikido yapıyorsun?

  Çevremdeki çoğu insannın sorduğu  soru “Neden Aikido yapıyorsun?”  ;
Aikido üzerinde ego , kibir , hırs kıyafetleri olmayan insanların ilgilendikleri bir sanat olduğu için ve dünyada neredeyse şampiyonası olmayan tek spor dalı , olduğu için . ( Ben hiç dünya ağır siklet Aikido şampiyonu görmedim).
            Şampiyona demek gereğinden fazla Hırs demek Ego demek ve Para demek ben hayatımdan bu üç kavramı çıkartmak istediğim için  Aikido  ” oluyor .
Aikido yaparken kendimde  olmadığını düşündüğüm yada düşünmek istediğim  özelliklerimi keşfettim , örnek olarak ;
her bir günün birey üzerinde bir etkisi bireyinde bir tepkisi vardır benim verdiğim tepkiler genel olarak daha agresif daha hırslı , daha egolu olarak cereyan ediyordu ve bu davranışların kendime olan öz güvenden olduğunu sanırdım aksine güvensizlikten  kaynaklandığını Aikido ile keşfetmeye başladım ve keşfetmeye devam ediyorum . Aikido ya katılalı henüz 2 sene olmasına rağmen artık daha sakin daha tutarlı ,  hayatımdaki tüm platformlarda kendime güvenimin daha yerinde ve ayrıca  tekniklerde de olduğu gibi ayak parmaklarım yere daha sıkı
basıyor ve bu bana mutluluk veriyor .   Umarım bana bu imkanı tanıyan Sakura ile olan Aikido yolculuğum ve kısmetse neslimin yolcuğu uzun yıllar devam eder.

Muzaffer Gökbudak

 Aikido 4.Kyu